tiistai 21. helmikuuta 2017

Thaimaan kahvila- ja ravintolasuosikit

Moi! Terkkuja sairaspedistä, meikäläinen on koittanut lepäillä pois kuumeista ja vetämätöntä oloa. Siinä sivussa ajattelin vihdoin kirjoittaa postauksen, jonka olen pitkään suunnitellut toteuttavani. Tässä postauksessa vinkkaan teille omakohtaiset suosikkini Thaimaan kahvilatarjonnasta ja mestoja löytyy niin Bangokista, Koh Samuilta kuin Koh Taoltakin. Suosittelen nappaamaan nämä vinkit talteen, mikäli liikutte kyseisillä suunnilla!


Bangkok

Rocket Coffeebar

Skandinaavisesti sisustettu, yksi kauneimmista näkemistäni kahviloista, sijaitsee muutamassa eri paikassa Bangkokin vilskeen lomassa. Me vierailtiin kahviloiden uusimmassa sekä isoimmassa versiossa, joka sijaitsee Sukhumvitin trendikkäällä alueella. Olimme kuulleet kehuja tästä paikasta ja voi pojat, kyllä tuo paikka oli käymisen arvoinen. Kauniisti sisustettu paikka, jossa on ystävällinen ilmapiiri sekä herkulliset ruuat - ehdottomasti lämmin suositus tälle. Trendipaikalle tyypillisesti hinnat olivat korkeammat kuin muualla, mutta meidän syömämme marjaisat vohvelit olivat kyllä jokaisen pennin arvoisia.

Sathorn Soi 12
Sukhumvit Soi 49
(Pari muuta kahvilaa ovat tällä hetkellä suljettuina, eikä osoitetietoja ollut saatavilla)

Koh Samui

Greenlight Café

Tämä ruokataivas pomppasi meidän suosikiksi Samuin vierailun aikana. Tämä Fisherman's Villagessa sijaitseva kahvila/ravintola tarjoaa ruokaa aamusta iltaan ja ravintolan yhteydessä on joogastudio, jossa järjestetään myös esimerkiksi tanssitunteja. Söimme täällä pari kertaa aamiaista ja kerran illallista. Tämäkin ravintola on Thaimaan normaaliin hintatasoon nähden kalliimman puoleinen ja me tajuttiin kyseinen asia vasta, kun menimme Koh Taolle edullisten kahviloiden paratiisiin.. Eräänä iltana kävimme zumbaamassa ja voi, kun se oli hauskaa! Minä, Laura ja eräs amerikkalainen nainen jammailtiin yhdessä venäläisen tanssiopettajan kanssa. Oh, memories! Plussaa kauniista takapihasta, jossa on uima-allas ja söpöt aurinkotuolit, omaa kasvimaata unohtamatta. 

3/28 Moo 1, Fisherman's Village

Koh Tao

Coconut Monkey

Mikäli reissulta pitäisi valita yksi suosikkikahvila, se olisi todennäköisesti tämä. Coconut Monkey sijaitsee Mae Haad Pierin läheisyydessä lähellä isoa laituria, johon useimmat katamaraanit saapuvat muilta saarilta. Tässä mestassa tuli vierailtua monta kertaa ja joka kerralla saimme vatsamme täyteen herkullista ruokaa. Tässä videossa näkyy lisää mm. Coconut Monkeyn fiiliksiä ja esimerkiksi menun esittelyä. Lyhykäisyydessään täältä saa melkeinpä kaikkea, mitä eri aikoihin päivistä saattaa kaivata - smoothieita, puuroa, wrapeja, falafelia, paahtoleipää ja maapähkinävoita ja herkullista kahvia. Plussaa tosi kohtuullisista hinnoista sekä merinäköalasta!

25/92 Moo 2, Mae Haad Beach
 Kuvassa näkyy paras wrap, jota olen koskaan syönyt! Vasta lämmitetyn, pehmeän leivän sisällä oli pinaattia, fetaa, tofua ja salsaa. Kaverina Coconut Monkey -smoothie, joka on tehty kookosmaidosta, maapähkinävoista, banaanista sekä raakahunajasta.

 Indie Cafe (Hostel)

Tämä mesta ei ole sinänsä mitenkään erikoinen, mutta silti täällä tuli vierailtua todella usein. Joimme täällä usein jääkahvit tai cocis zerot samalla, kun teimme konehommia. Josta päästäänkin siihen, että Indie Café tarjosi varmaan koko Sairee Beachin parhaimman nettiyhteyden! Useimmiten kahviloiden nettiyhteydet olivat niin huonoja, etten saanut edes maksettua laskua nettipankissa tai katsottua osoitetta mapsista. Täytynee myöntää, että tulimme monta kertaa iltaisin tämän kahvilan eteen surffailemaan ja soittamaan kotiin, kun oman majoituspaikkamme wifi ei pelittänyt millään tasolla. Kahvila oli jo aina siihen mennessä mennyt kiinni, joten me vaan istuskeltiin siinä edessä ja hoidettiin hommamme :-D

Moo 14/143, Sairee Beach

Katukeittiöt

Meidän henkilökohtainen lemppari katukeittiöstä oli pannukakut, joita myytiin jokaisessa kadun kulmassa. Hintaa yhdelle nutella/maapähkinävoi-banaani-pannarille tuli päälle euron ja niitä settejä tuli vedettyä lukematon määrä reissun aikana. Kerran jopa alettiin iltamyöhään jumppailemaan hotellihuoneessamme, jotta meillä tulisi nälkä ja voitais hakea uudet pannarit (true story). Tottakai syötiin katukeittiöistä paljon muutakin, mutta niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Monissa paikoissa ruuat seisoo tiskillä tuntikausia ja välillä etenkin jotkut liharuuat näyttivät kyseenalaisilta porottavan auringon alla seistessään.. 


Blue Water

Sairee Beachilla on hirveästi kivoja ravintoloita ja yksi niistä on tämä Blue Water, jossa käytiin syömässä pariin otteeseen. Ravintola on modernisti sisustettu ja sijaitsee rannalla, eli herkullisen ruuan lisäksi myös näkymät ovat aika 5/5. Allaolevassa kuvassa näkyy mm. mezelautanen, joka otettiin Lauran kanssa jaettavaksi. Se oli erittäin herkullinen! Tässä Instagram -kuvassa näkyy eräs täällä nauttimamme aamiainen.

Sairee Beach

Tik's Thai Food

Tämä erittäin vaatimattoman näköinen ravintola tarjosi meille monet älyttömän edulliset sekä herkulliset sapuskat. Muistaakseni otimme jokaisella kerralla joko Pad Thaita tai riisi-vihannes-äyriäis-settiä ja aina oltiin tyytyväisiä! Annokset olivat suuret ja henkilökunta oli ystävällistä - mitäpä muuta hyvältä ravintolalta kaipaisi? Eksyttiin tänne kerran ihan sattumalta ja onneksi eksyttiin!

Sairee beach (Ban's Diving Resortin vieressä)

Café Culture

Myös täällä tuli vierailtua useampaan otteeseen - aamupalalla, lounaalla sekä välipalalla. Plussaa vegaanisista vaihtoehdoista, hauskasta henkilökunnasta, maailman herkullisimmasta nutella-banaani-lätystä (en olisi voinut toivoa parempaa synttäriaamiaista) sekä edullisista hinnoista. Täällä tuli käytyä aamiaisella moneen otteeseen reissun loppua kohden, sillä emme vaan saaneet tarpeeksemme tarjonnasta - ja edelleen jäi monta juttua maistamatta!

Ps. En voi käsittää, etten muka löytänyt yhtäkään ruokakuvaa tästä ravintolasta. Ollaan vissiin oltu vähän liian nälkäisiä täällä syödessämme :-D Pahoittelut. 

Sairee Beach

Siinäpä suosikit etelän lämmöstä! Toivottavasti näistä on jollekulle apua ja eksytte jonain päivänä näihin mestoihin. Kylläpä tuli hirveä ikävä tuonne!

Mukavaa tiistaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti