torstai 19. marraskuuta 2015

Mitä syödä Berliinissä? Ravintolavinkki x4

Heippa! Tällä kertaa tulin kertomaan teille muutaman ruokapaikan, joissa kannattaa käydä seuraavalla Berliinin reissulla. Me oltiin katsottu näitä paikkoja etukäteen netistä ja mentiin sinne mikä sattui sopimaan meidän aikatauluihin ja jos satuttiin olemaan edes jollain tapaa lähistöllä. Oli kyllä kiva mennä paikkoihin, joista oli kuullut hyvää, sillä tämä reissu olikin pullollaan herkullista ruokaa ja kivoja mestoja joissa syödä. Let's aloitetaan!

Schwarzes Cafe

Aamupalapaikka, joka nousi molempien lemppariksi kertaheitolla. Monesti läpi yön auki oleva kahvila/ravintola tarjoilee jokaiselle jotakin mieluista ja hinnat aterioille ovat hyvinkin kohtuuhintaiset. Tykkäsimme paikan tunnelmasta, joka oli ainakin siihen vuorokauden aikaan erittäin rauhallinen ja rento, olimmehan paikan päällä jo yhdeksä aikaan aamulla. Me tykättiin aamupalalautasista ja hienot asettelut olivat kiva lisätwisti! Palvelu pelasi ja porukka oli myös todella ystävällistä. Neljä peukkua oitis täältä suunnalta!

Schwarzes Café,
Kantstrasse 148
_MG_7583 _MG_7595 _MG_7591 _MG_7594 _MG_7599 _MG_7612 _MG_7614_MG_7604


Zsa Zsa Burger 


Bongattiin kyseinen burgerimesta Yelp -sovelluksen avulla ja tykättiin kovasti! Paikka oli tupaten täynnä ja oli vain tuurista kiinni, että saimme kuin saimmekin pöydän ilman varausta. Eli kannattaa hoitaa pöytä ajoissa etukäteen, tämä paikka on suositumpi kuin olisimme arvanneet! Keskellä Berliinin hiljaisia katuja sijaitsi tunnelmallinen ja myöskin erittäin kohtuuhintainen paikka, josta sai toden totta lähteä kylläisenä pois.

Burgerit olivat maittavia ja myös kasvissyöjiä oli onneksi huomioitu menuta laatiessa. Meikäläinen söi kasvispihvillä varustetun burgerin, jossa oli sisällä kesäkurpitsaa, munakoisoa ja majoneesia, kylkeen otin täyden kympin bataattiranskalaiset. Yum!

Zsa Zsa Burger,
Motstrasse 28
_MG_7397 _MG_7410 _MG_7401

Anna Blume 

Tästä Berliinin aamiaistaivaasta olin kuullut paljon kehuja etukäteen ja nyt toisella Berliinin reissulla pääsin onneksi testaamaan tämän kehutun ravintolan. Matkustimme aamulla yli 40 minuuttia, vatsat kurnien, hermoja kiristellen ja haaveillen täyttävästä aamiaisesta. Emme onneksi joutuneet pettymään, sillä täyttävä tuo aamiaislautanen todellakin oli! Saimme syödä leipää eri päällisillä, hedelmiä, marjoja, hilloja, munakokkelia.. Lautasella taisi olla hintaa 12 euroa per nenä, eli aika kohtuuhinnoissa mentiin annoksen koon huomioon ottaen.

Ainoa miinus tuli erittäin hektisestä ympäristöstä, joka tietyllä tavalla häiritsi tunnelmaa. Kun tarjoilijat juoksivat jatkuvasti pöytämme vieressä ja ympärillä vallitsi pienimuotoinen kaaos jatkuvasta pöytiinohjailusta ja tarjoilusta johtuen, vaikutti se myös meidän fiilikseen. Minäkin olisin esimerkiksi halunnut tilata uuden kahvin ryystäessäni edellisen ennen aamupalan loppumista, en saanut ketään tarjoilijaa minua palvelemaan. Se oli vähän harmi, mutta se on valitettavasti maineikkaan ja suositun paikan hinta. Talo oli täynnä niin turisteja kuin paikallisiakin, joten suosittelen kiireestä huolimatta kokeilemaan talon tarjontaa!

Anna Blume,
Kollwitzstrasse 38
_MG_7475 _MG_7482 _MG_7466 _MG_7478

Burgermeister

Tämäkin on yksi Berliinin kehutuimpia mestoja, ainakin mitä tulee pikaruokaloihin ja perinteisiin burgereihin. Pääsin testaamaan mestaa jo edellisellä reissullani ja tällä kertaa poikaystävä halusi kokeilla näitä kuuluisia hampurilaisia. Tällä kertaa en olisi halunnutkaan burgeria syödä, koska valikoimissa ei ole kasvisvaihtoehtoa. Mutta eipä se haitannut, mä tilasin ranskalaiset ja nekin oli todella maukkaat. Poikaystävä tykkäsi omasta hampparistaan, kuulemma "Ei huono"! Eli tulkitse se nyt sitten.. Mutta mun mielestä kannattaa poiketa maistamaan mikäli sille päälle sattuu, nimittäin ulkona sijaitsevassa pikkukojussa on myös tunnelmaa siinä samalla kun ihmiset jonottavat omia tilauksiaan. Hamppareilla taisi olla hintaa neljästä kuuteen euroon.


Burgermeister,
U1 Schleisisches Tor,
Oberbaumstrasse 8
_MG_7882_MG_7873_MG_7865 _MG_7876

6 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä pakko tehdä jotain, mitä oon suunnitellut jo pitkään :D Nimittäin ottaa vihko ja alkaa kirjaamaan ylös kaikkia suositteluja, nää saa aloittaa sen listauksen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikä, toi on kyl hyvä idea koska muuten ne suosittelut unohtuu aina ku sulkee välilehden :-D Kandee käydä näissä mestoissa eli hyvä ku kirjaat ylös hih!

      Poista
  2. Moikka! Eksyin sun blogiin essin blogin kautta ja ihastuin täysin! Bongasin myös sun toffee ohjeen ja pakko jakaa ihan mieletön toffee ohje,johon oon ihan koukussa! Eli siinä hunajaa lämmitetään pannulla,kun se alkaa vaahtoamaan hämmennetään sitä n.5min. keskilämmöllä. Sen jälkeen laitetaan levy pienimmälle ja lisätään maapähkinävoi (+pähkinät/kookoshiutaleet jos haluaa). Seosta hämmennetään kunnes alkaa paksuuntumaan. Sit seos vaan astiaan tai muotteihin ja jääkaappiin jäähtymään. Tää on niin hyvää ja tästä tulee just sellasta sitkeetä toffeeta. :P -Iitu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kun oot löytäny tänne, tervetuloa vaan :)! ja hei oumaigaad mun on pakko testata tota, nami!! Kiitos ohjeesta <3

      Poista
  3. Tähän voin lisätä vielä että the bird: super hyvät burgerit ja pihvit, pomodorino: parhaat pizzat, biergarten neuemsee: hyvät pizzat ja tosi kiva paikka järven rannalla ja what do you fancy love: tosi hyvät bagelit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä! On sitten taas seuraavaksi kerraksi taas uutta kokeiltavaa :-)

      Poista