torstai 7. toukokuuta 2015

Superherkullinen raakaherkku

Heippa! Nyt on pakko jakaa teidän kanssa tää ihana raakaherkku, jota tehtiin Lauran kanssa tässä pari viikkoa takaperin. Super herkullista ja helppoa. No kidding.

En ole liiemmin tämäntyylisiä herkkuja koskaan maistanut ja tulos yllätti siis positiivisesti. Tässä yhdistyy törkeän ihana suklaan makeus ja kaikkien ainesten yhteinen pehmeä rakenne. Paljon proteiinia sisältävä herkku meneen myös hyvin vaikka ennen salia tai sen jälkeen, vaikkakin molempi parempi! Treenit luistaa kun saa vähän herkkua koneeseen, vai mitä?

Nyt siis kaikki kynnelle kykenevät vaan kokeilemaan tätä ihanaa keksitaikinaa muistuttavaa herkkua näin viikonlopun kynnyksellä! Ei pahemmin tee enää muita herkkuja mieli, kun tää vie makeanhimon jo tosi hyvin mennessään :-).
double1 Resepti on alunperin poimittu täältä ja kiitos siitä, että Aino on sen sinne kaikkien iloksi jakanut. Nyt täytyykin pistää hyvä kiertämään, eli täältä pesee:

double-trouble 

purkillinen käyttövalmiita kikherneitä 
puolikas banaani 
desilitra mantelimaitoa 
desilitra mulpereita 
teelusikallinen vaniljaa 
ruokalusikallinen kookosöljyä 

viisi ruokalusikallista maapähkinävoita 
kolme ruokalusikallista kookosöljyä 

kuusi tuoretta taatelia 
kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta

 Laita ensimmäiseksi maapähkinävoi ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Valmista vaalea täyte hienontamalla kikherneet ja mulperit blenderissä. Lisää joukkoon banaani ja mantelimaito, mausta vaniljalla. Tarkista maku! Jos kikherneet maistuu liikaa seoksen läpi, lisää puolikas banaani tai  hunajaa makeutukseksi. Kaada joukkoon puolet maapähkinävoi-kookosöljyseoksesta sekä ruokalusikallinen kookosöljyä. Laita massa vuokaan ja nosta kylmään odottamaan kuorrutuksen valmistamista.

Kuorrutus:
Halkaise taatelit ja poista niistä kivet, mittaa kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta niiden kera blenderiin ja lisää loput kookosöljy-maapähkinävoiseoksesta samaan syssyyn. Kun massa on tasaista ja maku on kohdillaan, lisää seos vuokaan aiemman seoksen kanssa. Suosittelen sekoittamaan massoja hieman keskenään, että vaalean massan sisälle syntyy ihania suklaisia sattumia. Sekaan voi vielä heittää mulpereita jos niin haluaa. Sitten vaan koko komeus pakkaseen jähmettymään noin tunnin-parin ajaksi.

Lopuksi kaikista tärkein tehtävä on nauttia herkusta hartaudella ja keittää maukkaat sumpit kaveriksi. Tää herkku menee niin aamulla, päivällä kuin illallakin pienenä välipalana, eli ei väliä milloin päätät tätä valmistaa! Jos ei ole tottunut kikherneiden makuun, suosittelen makeuttamaan tarpeeksi, ettei mausta tule liian vieras.

double2

2 kommenttia:

  1. osaatko yhtään sanoa paljon tossa on kaloreita:)? Ja paljon noi ainekset suunnilleen maksais? Multa ei juuri kaapista löydy noita superfoodeja xD kikhernetaikinaa joskus tein kaisaminnin ohjeella ja se oli kyllä taivaallista eli uskon et tääki uppois satasella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En kyllä yhtään osaa sanoo kaloreista, täytyy joku kaunis hetki iskee noi ainekset johonki laskuriin niin silleenhän se selviäis! Ja äkkiseltään laskettuna ja hyvin karkeasti arvioituna noihin erikoisempiin aineksiin (kookosöljy, kaakaojauhe, maapähkinävoi, mantelimaito, taatelit, mulperit ja kikherneet) menee n.25e, mutta monet niistä on sellasia mitkä riittää pidempään ja voi käyttää moniin eri tarkotuksiin:) ja laskin noi nyt edullisimpien pakkausten mukaan!

      Suosittelen kokeilemaan ja vaikka aluksi noitten raaka-aineiden osto kirpaisee, niin niistä on paljon iloa jatkossa. Ja kannattaa ostaa mulperit ja taatelit esim. punnitse ja säästä -kaupasta, jolloin saat ostettua vaan sen määrän mitä itse tohon tarvitset, eikä tarvi ostaa koko pussillista :-)

      Tuuhan sit kertoo mitä tykkäsit, jos teet tätä!

      Poista