tiistai 30. syyskuuta 2014

Henkilökohtaiset tavoitteeni loppuvuodelle

Oletteko koskaan kirjanneet ylös oikeita tavoitteita, joita haluaisitte jollakin tietyllä aikavälillä saavuttaa? Edes jotain ihan pientä - "kävelen kouluun autolla kulkemisen sijasta, keitän viikon ajan kahvit kotona enkä osta sitä kahvilasta, menen iltaisin aikaisemmin nukkumaan".. Tulin ajatelleeksi, että mä en ole koskaan tehnyt niin. Ainakaan tosi pitkään aikaan. Mielestäni se voisi olla toisinaan ihan hyödyllistäkin - kun asiat lämätään mustalla valkoselle, niistä ei voi luistaa. Eikö vaan?syssy7
Mun ikuisuuslupaus on lukea enemmän kirjoja. Lukea lukea ja lukea. Mikä siinä on niin kamalan vaikeaa? Oikein hävettää miettiä niitä kaikkia kirjan ressukoita, jotka olen aikoinaan jättänyt kesken, ihan vaan hylännyt kesken kaiken. Olen vissiin vähän liian helposti kyllästyvää tyyppiä, kun näin tapahtuu kerta toisensa jälkeen. Mä kaipaan mielenkiintoista luettavaa heti ensimmäisten sivujen jälkeen. Välillä olen lukenut kirjaa melkein puoleen väliin saakka, eikä siinä silti ole tullut ilmi mitään mielenkiintoista. Kuka nyt sellaista jaksaa?

Täten julistan jo liian monennetta kertaa: Aion lukea enemmän kirjoja. Tällä hetkellä mulla on kesken eräs hömppäromaani ja en saa aloittaa uutta ennen kuin se  on luettu. Tulkaahan kysymään kahden kuukauden päästä, onko se saatu päätökseen.. Yritys on ainakin kovaa!
syssy5
syssy6
Haluan oppia tekemään uusia ruokia ja leivonnaisia. Tahdon kehittää itseäni monipuolisemmaksi kokkaajaksi. Pidempään blogiani lukeneet taidatte muistaa mulla olevan huonoja kokemuksia leipomisen kanssa. Ei oo tainnut aina onnistua ei. Lähiaikoina olen kuitenkin tullut kokeilevammaksi persoonaksi, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä, ja jotenkin se into vaan kasvaa koko ajan. Kaipa tämä omillaan asuminen vaikuttaa vahvasti kokeilunhaluisuuteen. En tiedä miten, mutta porukoiden luona asuessani en lähes ikinä kokeillut mitään uusia juttuja. Tänään alkoi tehdä mieli korvapuusteja, ehkä lähden kohta kauppaan hakemaan hiivaa ja pistän pullat uuniin, hoho! (edit: Jätin postauksen kesken ja läksin kauppaan. Nyt on pullataikina kohoamassa!)
syssy8 syssy2
Toinen tavoitteistani liittyy oman kehon kuuntelemiseen. Olen parantunut siinä, mutta petrattavaa löytyy edelleen. Tämä pätee siis niin liikuntaan, kuin mihin tahansa muuhunkin aktiviteettiin. Jos veto on pois koko kropasta, ei ole pakko lähteä salille kolistelemaan rautaa, eikä ole mikään pakko myöskään lähteä kaupungille heilumaan kaverin kanssa. Näissäkin tapauksissa ystävät varmasti ymmärtävät, jos kertoo olevansa kuoleman väsynyt. Itse ainakin yritän aina ymmärtää, sillä kaikkihan välillä on niin poikki, ettei jaksaisi edes sohvaltaan nousta. Onhan se totta, että ainakin itse haluan nähdä kavereita silloin harvoin kun ehtii, mutta entä jos vaan ei kerta kaikkiaan jaksa? Tässä aion siis parantaa itseäni, en aio väkisin repiä itseäni joka suuntaan.syssy1
Nyt kun illat pimenevät, haluaisin jäädä koukkuun johonkin hyvään tv-sarjaan (vähän ristiriidassa mun kirjojen lukemisen kanssa, heh), jonka parissa voisin viettää yksinäiset syysillat teekupin ja herkkujen kera. Niidenkin kanssa on ollut vähän hard times kun Dexter, Gossip Girl, PLL, Suits ja moni muu on jäänyt multa ihan kesken. Mikähän siinäkin taas on, etten jaksa katsoa niitä vaikka olisivat kuinka koukuttavia? :-D Saa suositella jotain koukuttavia sarjoja!
syssy4
Aion nähdä enemmän sukulaisia. Vaikka mun koko suku oikeastaan asuu pääkaupunkiseudulla, en näe heitä tarpeeksi. Eihän sitä voi koko ajan olla näkemässä, mutta nyt on ollut sen verran kaikkea hulinaa ja huisketta, että hyvä kun on jäänyt itselleenkään yhtään omaa aikaa. Haastan myös kaikki teidät näkemään läheisiänne niin paljon kuin vain mahdollista ja ellei siihen ole mahdollisuutta, yrittäkää jollain muulla tavoin pitää yhteyttä! Ympärilläni on lähiaikoina sattunut surullisia asioita ja ne ovat pistäneet miettimään sitä, että tämä elämä ei olekaan ihan niin itsestäänselvää.
syssy
Vaikka olen aina pitänyt luonnossa kulkemisesta ja olenkin toteuttanutkin sitä ihan hyvin, haluaisin tehdä sitä yhä enemmän. Suunnitelmissa olisi päiväretki Nuuksioon pienimuotoiselle vaellusreissulle eväiden kera, sen lisäksi haluan käydä tutkailemassa meidän lähialueen pururataa sekä muita lenkkimaastoja. Vaikka kuinka rakastankin kuntosalilla hääräilyä, mikään ei vedä vertoja raikkaalle ulkoilmalle ja varsinkaan näin syksyisin, kirpeälle ja vikistävälle syystuulelle. Metsään mars mars!

Sellaisia tavoitteita on mulla tällä kertaa! Päätin jättää pois kaikki urheiluhömpötykset, koska niitä tulee nykyään jo muutenkin ihan tuutin täydeltä. Eikä mulla niihin liittyen olekaan juuri mitään tavoitteita, paitsi leuanvedot hah. Okei okei, ei puhuta nyt niistä! Minkälaisia tavoitteita loppuvuodelle löytyy just sulta? Onko meillä yhteisiä tavoitteita? 

maanantai 29. syyskuuta 2014

Onnellinen maanantai

pellol4 pellol2 pellol pellol5 pellol1 pellol10 pellol3 pellol8
Ihanaa maanantaita kaikille! Omani on alkanut varsin mukavasti - aamulla kävin koululla tekemässä tentin, sen jälkeen menin salille rääkkäämään jalkoja pitkästä aikaa ja kotiin tullessani kello oli vasta vähän yli yksitoista. How cool is that, koko päivä edessä ja velvollisuudet hoidettu?! Lähdettiin siis Lauran kanssa kuvailemaan tohon läheiselle pellolle ja saatiinkin mielestäni tosi kivoja kuvia aikaiseksi. Mulla on ollut toi fisu nyt lainassa jonkun aikaa ja mun oma kuume hankkia laajis vaan kasvaa entisestään.. Mä niiin kaipaan vaihtelua kuvaamiseen ja tässä postauksessa on sellaisia kuvia, mitä haluaisin jatkossakin saada aikaiseksi. Vai mitä te sanotte, tykkäättekö näistä?

Tämä päivä jatkuu vähän tylsemmillä puuhilla eli huomisen tenttiin lukemisella, kaupassa käymisellä, ruuanlaitolla.. Sitä tylsää aikuisen arkea hoho. Ainiin, me saatiin tänään astianpesukone!!!Happy days. Happy days indeed.

Näihin tunnelmiin, see ya laterrrr!

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Housewarming party

No nyt on pitkään odotetut tupaantuliaiset juhlittu ja voi kun oli onnistunut ilta! Meillä oli tupa täynnä rakkaita ystäviä, hyvää ruokaa, musiikkia, juomaa, naurua.. Oli todella ihanaa saada molempien ystävät koolle, se on nimittäin aika harvinaista kun ollaan poikaystävän kanssa niin eri piireistä sekä eri kaupungeista kotoisin. Olin itse tehnyt tarjoiltavia meille ja oli ihana huomata ihmisten positiiviset reaktiot ruuasta, kun niiden tekemiseen olin käyttänyt aikaa ja vaivaa! Ehkä musta vielä pikku hiljaa kuoriutuukin ihan hyvä kodin hengetär, hahaa.
tuparit7 tuparit3 tuparit10 tuparit11tuparit6 tuparit9 tuparit5 tuparit1 tuparit4 tuparit2 tuparit
Eipä siinä sen kummempia, oli todella onnistunut ilta täällä meillä ja iltaa jatkettiin Helsingin baariin. Ei siellä kuitenkaan ihan hirveän kauaa oltu ja päästiin suhteellisen ajoissa kotiin nukkumaan. Aamulla olotilat ei olleet enää niin hilpeät ja ekaa kertaa moneen vuoteen käytiin hakemassa meille kunnon darrapitsat (mä en siis ikinä harrasta tätä ja nyt tän kerran oli ihana nauttia siitä!). Sitten availtiin ihania lahjoja, joita saatiin yllättävän paljon - joka ikinen lahja oli ajatuksella hankittu ja saatiin kaikkea tarpeellista tänne kämppään. Saatiin lahjaksi myös kuvissakin esiintyviä kauniita kukkakimppuja, kyllä nää tytöt tietää mistä mä tykkään (ei toi toinen puoliskokaan varmasti pane pahakseen). Tuhannet kiitokset vielä kaikille!

Mun syksy on täynnä erilaisia kissanristiäisiä synttäreistä läksiäisjuhliin. Oonko ainoa, josta tuntuu joka vuosi samalta? Syksy on juhlien aikaa!

maanantai 22. syyskuuta 2014

Erilaisia aamupalavaihtoehtoja

aamupalakollaasi copy
Hei kaikki! Sain taannoin ehdotuksen, että kertoisin täällä erilaisia aamupalavaihtoehtoja ja tunnetusti rakastan aamupaloja - miksi en kertoisi omista vaihtoehdoistani myös teille? Musta on ihanaa saada hyviä ja ennen kaikkea nopeita sekä helppoja vinkkejä ruuanlaittoon, joten pistetäänpäs hyvä kiertämään!
aamupala6
Kaurapuuroa, omenaa ja kanelia
aamupala3
Omeletti:
puolikas paprika
kolme kananmunaa
puoli desiä maitoa
mustapippuria
suolaa

Kylkiäisenä ruisleipä juustolla, kalkkunalla ja kurkulla

Tykkään tunkea munakkaisiin myös esimerkiksi tomaattia ja kesäkurpitsaa.
aamupala4
Suklaapuuro
Keitän puuroni aina mikrossa. Ohjeet ovat mikrossa valmistaville, mutta ihan sama idea pätee myös kattilassa valmistamiseen.
Laitan puuron normaalisti kypsymään, mutta laitan vain puolet normaalista ajasta. Kun tämä aika on kulunut, lisään sekaan ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta ja sekoitan. Sitten puuro vielä loppuajaksi mikroon ja voilá! Jos koostumuksesta tulee liian tiivistä, lisään sekaan hiukan maitoa. Annoksen kruunaa viipaloidut banaanit ja iso kuppi kahvia!
(Kannattaa vähän ensin kokeilla, kuinka paljon kaakaon makua puuroonsa haluaa. Mieluummin liian vähän kuin liian paljon kaakaojauhetta!)
aamupala5
Smoothie
vadelmia
mustikoita
banaani
maitorahkaa
maitoa
jääpaloja

täytetty leipä
voita
juustoa
kurkkua
salaattia
paprikaa
aamupala2
banaani-raejuusto-puuro
Omakohtainen lemppari!
Tämä kombo täyttää tosi hyvin ja pitää nälän poissa pidemmänkin aikaa.
aamupala
Banaanipannarit
kaksi kananmunaa
muussattu banaani
ruokalusikallinen kaurahiutaleita
suolaa
hunajaa
puoli desiä maitoa

Lisukkeeksi mitä tahansa hedelmiä/marjoja sekä turkkilaista jugurttia.
aamupala1
Herkkupäivinä, niin kuin meillä oli lauantaina, lisukkeeksi pannareiden päälle voi laittaa vaikkapa Nutellaa ja tuoreita marjoja. Nam nam, ei kyllä tosta kombosta voi juuri paremmaksi mennä! :-)

Siinä oli mun aamupalavinkit! Mitä piditte näistä? Kertokaa postaustoiveita aiheeseen liittyen tai ihan sen vierestä :-)

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

feeling blue

aleksis1 aleksis2 aleksis5 aleksis aleksis6 aleksis4 aleksis3
Brunssi ihanien tyttöjen kanssa, tv-sarjojen parissa rentoutumista, kirppareilla kiertelyä (huono-onnisesti, mistä lähtien Uffin hinnat ovat huidelleet kauppojen hinnoissa?), fisuobjektiivista innostumista, Ikeareissua, lätkäpelin katsomista jäähallilla, treenailua, mummolassa kyläilyä.. Niistä on mun loppuviikko koostunut. Fiilis ei ole ollut mitä parhain erinäisistä syistä riippuen, joten en ole nyt niinkään juttutuulella. Jätetään tää tällä kertaa kuvien katselun tasolle, heippa kaikille :-)

torstai 18. syyskuuta 2014

ASUNTOPOSTAUS

Tänään on se päivä, jota monet teistä olette varmasti odottaneet (ainakin kommenteista perustellen! Itse asiassa olen itsekin odottanut tätä jo muutosta lähtien).. Tittididii, pääsette näillä näppäimillä kurkkaamaan meiän matalaan majaamme! Sain vihdoin lainaan oivan kalansilmäobjektiivin, jolla sain kuvattua kämpän paljon paremmin kuin normaalilla putkella olisin koskaan saanut. Ollaan saatu hankittua tänne nyt suurin osa perus jutuista. Sohvapöytää ja taulua olkkariin ei ole vielä löytynyt, mutta niitä ehtii etsiä. No joo joo, aloitetaan jo!
kämppä8
Tässä on näkymä ulko-ovelta kun tullaan sisään. Mun eka kriteeri sisustamisen suhteen oli se, että poikaystävän pelipöytä ei olisi ensimmäinen näkyvä elementti kun astutaan ovesta sisään. No kuinka kävikään, kun täällä ei olekaan mitenkään ylettömästi tilaa hahaa.. Alkushokin laannuttua oon kyllä tykännyt tästä järkästä tosi paljon.
kämppä14 kämppä11
Olkkaria vähän eri suunnista! Eli tohon sohvan yläpuolelle haluttais joku kiva taulu, muttei tiedetä yhtään millaista värimaailmaa haetaan. Mä toivoisin tosissaan jotain sinisen sävyistä, mutta sit pitäis miettiä mikä sopis parhaiten noihin beessin ja ruskean sävyihin. Olisko ehdotuksia? Sen pitäis myös olla sellainen mitä jaksaa katsella vuodesta toiseen. Tykkään tosi paljon tosta meidän seinäkellosta, joka on tilattu Kärkkäiseltä. Vaikka sen suuri koko aluksi vähän hämmensikin, se on soittautunut tosi kivaksi! Meillä on täällä tosi kuuma heti aamusta alkaen, koska aamuaurinko paistaa suoraan olkkariin. Siksi toi tuuletin on enemmän kuin plussaa..
kämppä10
Mä rrrakastan tätä meidän pohjaratkaisua, kun keittiö avautuu olkkariin, eikä ole erillään missään nurkassa. Ruokakaluston kanssa kävi mieletön munkki, kun bongattiin se Tori.fi:stä 150 eurolla. Kelpaa! Uunin viereen piti tulla maanantaina Markantalosta pesukone, maksettu oli ja toimitusaikakin oli sovittu, mutta eipä konetta kuulunut. Ei ole kuulunut tähänkään mennessä, ei itseasiassa mitään infoa olla saatu. Kauheen kiva!
kämppä9 kämppä13
Makkarin seinä oli valmiiksi jo ruskea ja toi mun vanha taulu sopi siihen kuin nakutettu! Puun muotoinen seinätarra on hankittu ikeasta ja sisustustikkaat Kodin tavaratalosta Lohjalta. Tässä makkarissa mun sielu lepää..
kämppä12
Parvekkeelle ei olla kauheasti ehditty vielä tekemään mitään, mä haluaisin sinne jotain väriä. Mutta kaikki aikanaan! Ehkä näin talven tullen ei ole järkevää lähteä tekemään mitään radikaaleja muutoksia, keväämmällä sitten.

Sitten tulee muutamia pieniä yksityiskohtia:
kämppä7 kämppä6 kämppä5 kämppä4 kämppä1 Tällainen luukku meillä on! Mä tykkään tosi paljon, vaikkakin olkkariin pitäisi hankkia se taulu ja pari sohvatyynyä ilmettä tuomaan. Muuten oon jo yllättävän tyytyväinen tähän! Kylppärissä oli niin karsea keltainen valaistus, että jätin sen nyt tällä kertaa kuvaamatta.

Oon tykännyt ihan hirveästi täällä Espoossa asustelusta. Kaikkialle pääsee tosi nopeasti ja etenkin lyhyt koulumatka on tosi iso plussa. Oon oikeestaan aina tottunut kulkemaan kouluun enemmän tai vähemmän pitkiä matkoja, joten on luksusta päästä paikan päälle alle 15 minuutissa. Sellon kauppakeskus on myös tullut vähän liiankin tutuksi (hehe..) ja siellä tulee pyörittyä lähes joka päivä. Parasta on kans se, että Helsinkiin menee bussilla noin 20 minuuttia, kun Vantaan kämpille sai varata lähes tunnin bussissa istuskelun jos ei jaksanut junalla kulkea. All in all, hyvin olen kotiutunut :-)

 Kertokaa ihmeessä mitä tykkäätte :-)