sunnuntai 31. elokuuta 2014

sundaymood

maga2maga3maga4maga maga1
1. Eilisillan chillailua, musiikin kuuntelua ja ruuanlaittoa. Mitä muuta kaipaisinkaan rauhalliselta lauantai-illalta? 
2. Nykyään hoidan kynsiäni todella usein. Mulla on huono tapa lähteä repimään niitä heti, kun vanhat lakat näyttää rumilta. Ainoa ratkaisu on siis pitää kynnet jatkuvasti huoliteltuina! Valitettavasti sekään ei aina onnistu ja kynnet joutuu tyytymään mun karuun käsittelyyn vähän turhan usein..
3. Saatiin tänään ihania tuliaisia anoppiehdokkaalta. Arvatkaa huviksenne, kumpi meistä oli enemmän innoissaan tästä ihanasta sisustustilpehööristä? Heh!
4. Ei ole hirveän montaa asiaa, jotka voittais kynttilänvalossa lehtien selailun. Vielä parempi tosin olis joku mielettömän mukaansatempaava kirja. Ehdotuksia otetaan vastaan!
5. Tilasin meille Ellokselta muutaman jutun ja yksi niistä oli tämä nätti metalliporo. Jostain syystä se on vaan erityisen ihana ja täydellinen kombo tuon Iittalan lempparituikun kanssa.

Viikonloppu on ollut työntäyteinen. Tuntuu myös vähän siltä, että oon ehkä tulossa vähän kipeäksi. Nenä on tukossa ja ajattelin väsymyksenkin ehkä johtuvan alkavasta flunssasta. Hyvällä omallatunnolla siis koti-ilta luvassa; yhdessä ruuanlaittoa, sohvalla makoilua ja suklaan syöntiä. Saatanpa juoda kupillisen teetäkin, ellen jopa pari. Ai että, kelpaa kyllä!

Mitäs sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu?

Ps. Käytiin tänään testaamassa se Lintsin Kingi. Instaseuraajat jo varmaan tietääkin, ettei se ollut mulle yhtään positiivinen kokemus. Jo ylös noustessa kädet hikosi kuin viimeistä päivää ja henkeä alkoi ahdistamaan ihan törkeästi. Koetin rauhoitella itseäni ja yritin miettiä kauniita maisemia (joo, onnistuu tosi hyvin korkeanpaikan kammoisena). Tuntui siltä, että se vaan jatkaa ja jatkaa ylöspäin menemistään. Ensimmäistä kertaa elämässä tuntui oikeasti siltä, että kohta saan jonkun paniikkikohtauksen. Ihan kauheeta. Syke kävi varmaan kahdessasadassa ja mun ilme oli varmaan ihan näkemisen arvoinen. Ja sitten kun se lähti alas vapaapudotuksena, hyi helvetti. Meinas itku tulla. Ei ikinä enää ;( Oletteko te käyneet siinä?

lauantai 30. elokuuta 2014

Treenimotivaatio 50%

Iltaa, pitkästä aikaa reenijuttuja ajattelin tänne kirjoitella. Mistä sitä oikein alottais? No ensinnäkin mulla on vähän ristiriitainen fiilis ollut treenien suhteen tässä parin kuukauden aikana. Olen saanut pidettyä suhteellisen säännöllisen rytmin salilla ja lenkeillä käymisen kanssa, mutta aina siinä joku hiertää. Lähteminen on kamalan vaikeaa, vaikka aina treenin jälkeen on poikkeuksetta todella hyvä olo. Tai no kun pari viikkoa sitten tanssitunnin jälkeen piti jäädä vielä keskivartalotreeniin, mua alkoi kamalasti pyörryttää ja silmissä meinas sumentua - päätin suosiolla skipata koko tunnin ja talsin salista pois kesken kaiken. Olin sinä päivänä syönyt ja juonut todella huonosti, joten se riittänee syyksi. Mutta siis en tiedä mikä tässä nyt taas on, joku tulppa jossain. Mutta missä? Äh.
siltasilta5
Tällä viikolla on tullut tehtyä todella hyviä treenejä - maanantaina spinning ja keskivartalotreeni, tiistaina rääkättiin jalat ja torstaina kävin salin puolella pikaisella selkä-hauis teemalla. Tänään mun piti mennä vielä pumppaamaan yläkroppaa, mutta kun ei vaan jaksa. Tulin töistä kotiin tarkoituksenani tankata jotain syötävää ja levätä hieman, mutta lopputulos oli kahden tunnin päikkärit ja täysin vetämätön olo mihinkään suuntaan. Tuntuu olleen liian raskas ja toiminnantäyteinen viikko, ettei jaksa mitään ylimääräistä. Näin kylläkin kävi viime viikollakin, ihan sama juttu. Kaipa tässä on nyt ollut niin paljon kaikkea uutta ja hienoa, että kroppa ei meinaa pysyä ihan täysillä mukana pelissä.

Tässä suhteessa olenkin kehittynyt - olen skipannut treenejä jos oikeasti kroppa sanoo ei. Ennen lähdin usein rättiväsyneenä salille ja vedin puoliteholla; sain kyllä hyvän fiiliksen, mutta en parasta mahdollista. Lähiaikoina olen suosiolla jäänyt kotiin kun silmäluomet painaa kaksisataa kiloa ja kroppa ei tunnu liikkuvan sänkyä pidemmälle. Se on kyllä hyvä juttu, koska itsensä kuunteleminen on kaikista tärkeintä. Esimerkiksi juuri tuolloin kun meinasi alkaa pyörryttää ihan kunnolla, olisi ehkä ollut parempi jäädä kotiin. Mutta näistähän oppii. Enkä mä enää pode huonoa omaatuntoa skipatuista treeneistä, koska olen entistä paremmin oppinut tekemään sitä vaan hyvän fiiliksen takia. En esimerkiksi tuhlaa aikaani kehityksen hidastuminen miettimiseen, koska sillä ei ole mulle oikeastaan enää mitään väliä. Käyn nykyään salilla koska sieltä tulee hyvä fiilis, en niinkään ulkoisten muutosten hakemiseksi. Ja nyt tähän vielä lisäyksenä, että tottakai myös sen takia, että saisin pidettyä nykyiset linjat kurissa. Kyllä te tiedätte!
silta2silta3silta1
Olen yrittänyt kovasti kasvattaa motivaatiotani, jossa ei sinänsä siis ole mitään vikaa, vaikkakin jokin tökkii. En tiedä, kaipa aina kesän jälkeen on pieni hämmennys että miten se homma oikein menikään. Onpa sekavaa. Kaipaan sitä, kun salille lähteminen ei tunnu velvollisuudelta vaan palkinnolta. Palkinto raskaan työpäivän jälkeen tai palkinto hyvin tsempatusta koulupäivästä. I want to learn to love the burn again!! Tarvitsen kunnon potkun persuksille! Ehkä treenien ylöskirjaaminen bloginkin puolelle auttaisi pitämään motivaatiota yllä itse kullakin, mitä mieltä olette?

Millasia fiiliksiä treeneistä on ruudun toisella puolen, kertokaa pliis etten ole ihan ainoa tällaisten tuntemusten kanssa!

perjantai 29. elokuuta 2014

@Midhill

Mitä Helsingin kahvilatarjontaan tulee, on Midhill yksi lempipaikoistani. Helsingin ytimessä, Citykäytävällä sijaitseva pieni ja tunnelmallinen ruoka-/kahvittelupaikka, jossa voi lueskella lehtiä ja siemailla maailman parasta mangoteetä samalla kun ikkunan läpi näkee kymmeniä kiireisiä ihmisiä viipottamassa eri suuntiin. Sisustuskin on juuri niinkin ihana, kuin paljon erillisiä yksityiskohtaisia valaisimia, tauluja ja muuta pientä ihanaa. Eames- tuolien rakastajana en voisi olla tykkäämättä tästä paikasta, niistä kun osa paikan yleisilmeestäkin koostuu. Two thumbs up! Olin aiemmin kulkenut tuosta miljoona kertaa ohi ja aina miettinyt, että pitääkin mennä joskus käymään. Luulin aina, että se olis vaan joku ruokaravintola ja kallis sellainen. Joskus sitten vaan päätettiin käydä siellä ja niin, loppu onkin historiaa. Voisin hyvin kuvitella joku päivä meneväni tänne yksikseni, siemailemaan teetäni ja tutkailemaan maailman menoa!
midhill3midhill2midhillmidhill1
Oltiin pariin kertaan aiemmin käyty täällä Kristan kanssa hakemassa juuri tätä kyseistä mangoteetä ja juotiin kannullinen kahteen pekkaan samalla kun luettiin lehtiä ja juoruiltiin polttavat puheenaiheet. Tällä kertaa kävin tuolla eri kavereiden kanssa (duh, mun teekaveri otti ja läks toiselle puolelle maapalloa..), jotka eivät pahemmin teestä piittaa, eli mun täytyi tyytyä normaaliin pussiteehen. Sanomattakin selvää, ettei se vedä vertoja edellämainitulle. Olisinhan mä voinut sen kannunkin ottaa, mutta on siinä aika paljon juotavaa yhdelle henkilölle. Täten julistan teekaverin etsinnän alkaneeksi - kuka haluaa tulla jakamaan mun kanssa teekannullisen Helsingin ytimessä rauhoittuen? Tahtoo mangoteetä!

Mikä on just sun lempikahvila Helsingissä?

torstai 28. elokuuta 2014

Vinkki viitonen Ebay- ostoksille!

Hei kaikki! Suurin osa varmaan huomasikin jo mun Instagramista, että olin ostanut meille Ebaysta ihanan 'happy lights'- valosarjan. Olin pitkään himoinnut tuon kaltaisia ja pari viikkoa sitten päätin sellaiset meille ostaa. Olin nähnyt niitä myytävän Prismassa vähän päälle parilla kympillä, mutta tässä muuton jälkeen sitä koittaa saada kaikessa vähän nipistettyä jos vaan on mahdollista. Mulle tuli sitten mieleen, että voisin katsella jos Ebaysta löytyisi edullisemmin vastaavia ja mulla kävi hyvä tuuri - löysin sellaiset yli puolet halvemmalla!
pallo5
Eli tosiaan pari viikkoa meni toimituksessa, joka on mun mielestä tosi kohtuullinen aika, kun vertaa siihen mitä se voisi olla. Välillä oon saanut odottaa tilauksiani reilusti yli kuukauden päivät, vaikka kyseessä olisikin vaan pieni koru. Kun avasin paketin, mua vähän kummastutti tuo noiden ulkonäkö - missäs ne itse pallot sitten oikein on?
pallopallo1
Pari minuuttia aivojen raksutettua ymmärsin tän hauskan idean - ne täytyy itse 'avata' tuollaisella pienellä tikulla ja näin niistä tulee palloja! Kätevää, kun saa pakattua ne todella pieneen laatikkoon tämmöisen systeemin avulla. Mähän tunnetusti rakastan näpertää kaikkea tällaista ja oli siis ihan pakko väsätä nämä ennen salille ja kouluun lähtöä tänä aamuna. Kyllä, kello oli hädintuskin kahdeksaakaan haha!
pallo3
Sitten kun kaikki pallot oli avattu, oli aika vaan työntää valot pallojen sisälle. Huomattavasti helpompi tapa olis ollut käyttää saksia (niin kuin ohjeessakin sanottiin) ja avata vähän tota pientä reikää, mutta koska lattialta nouseminen oli kamalan vaivalloista ja sakset oli 'kaukana' keittiössä, välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä tungin ne valot palloihin. Nää on taas näitä kuuluisia 'Mä mitään apua tarvii'- tilanteita..
pallo4pallo6
Tadaa, tässä ne nyt sitten ovat! Tykkään näistä enemmän kuin uskottekaan - olen ties kuinka kauan himoinnut näitä valoja ja mielikuvana on ollut juurikin tämä peiliasetelma. Rakastan tätä niin paljon! Ainoa miinus noissa on vaan se, että parin pallon sisällä oli joku pieni punainen paperinpalaa muistuttava asia ja esimerkiksi tuossa vikassa kuvassa ylhäällä kolmas vasemmalta hohkaa pientä punaista pallon läpi. Onneksi kuitenkin ihan mitätön pikku haitta, eikä häiritse ellei tarkkaan katso.

Jos tekin innostuitte näistä, niin täältä löytyy linkki samoihin valoihin mitkä itse tilasin, eli positiivinen kokemus löytyy tuon linkin takaa. Ymmärrän, että Ebay arvelluttaa monia, mutta kun kerran olette tehneet Paypal- tunnukset (itse käytän ainakin niitä), on tilaaminen ihan mielettömän helppoa. Olen kyllä ainakin yli kymmenen kertaa tilannut tuolta koruista puhelimen kuoriin ja aina ovat tulleet perille ennemmin tai myöhemmin.

Diggailetteko näistä yhtä paljon kuin allekirjoittanut? Mitä te yleensä tilailette tuolta?

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Burgundy

aasu1aasu2aasu
laukku Longchamp/ neule Bik Bok/ housut Zara/ toppi Nelly/ kengät DinSko

Pitkästä aikaa kunnon asukuvaa, jippii! Tänään oli koulussa liikennevalopäivä (vihreä=vapaa, keltainen=monimutkainen, punainen=varattu) ja luonnollisesti kaikkiin tämmöisiin on aina osallistuttava joten pitihän munkin sitten saada jotain punaista päällepantavaa, parisuhteessa kun olen. Yllätyksekseni se osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi tehtäväksi, kun punaiset vaatekappaleeni rajautuivat juurikin tuohon yhteen viininpunaiseen toppiin. Ellei kulahtaneita pinkkejä veluuripöksyjä lasketa, mutta niitä en olisi kyllä halunnutkaan kouluun pistää haha! 

Eilen lähdettiin porukalla baariin (kyllä, minäkin jaksoin raahautua!), paikaksi valikoitui niinkin hieno ja upea bilepaikka kuin Baarikärpänen. Juuri viime viikonloppuna vannoin olla menemättä sinne enää ikinä, mutta kuinkas kävikään.. Siellä oli kyllä ihan jees kun oikeastaan vaan meitä Laurealaisia oli siellä, meistäkin nimittäin jo koostui varmaan yli kolmekymmentä tyyppiä. Itse olin selvinpäin, mutta oli tosi kiva mennä porukalla jonnekin ja saada mahdollisuus tutustua uusiin tyyppeihin. Kyllähän siellä saatiin tosi kivoja keskustelujakin aikaiseksi erilaisten tyyppien kanssa. Joillakin meni vähän lujempaa ja joillakin vähän rauhallisemmin, pääasia että kaikilla tuntui olevan hauskaa :-)

Mitäs tykkäätte syksyisestä asusta?

tiistai 26. elokuuta 2014

Kuulumisia!

hadu3haduhadu2hadu1hadu4

Helou! Huonolaatuisten viikonloppukuvien saattelemana tulin kertomaan teille vähän kuulumisia lähipäiviltä. Koulu alkoi siis eilen ja koko päivä meni oikeastaan auditoriossa istuessa ja tutorien järjestämän ohjelman parissa. Vaikka ne tutorien kehittämät leikit onkin aina yhtä urpoja, olen itsekin toiminut tutorina lukiossa ja samaa kauraahan ne aina on, niin kyllä ne ajaa asiansa eli porukka rentoutuu alkujännityksen jälkeen. Mulla kävi mieletön tuuri, kun tutustuin heti kouluun kävellessä ja ilmoittautumisjonossa viiteen todella mukavaan tyttöön, joiden kanssa ollaan nyt pidetty yhtä nämä kaksi päivää. Kukaan meistä ei oikein ollut varma missä koulu sijaitsee (hyvä me!), joten siitä se ajatus sitten lähti ja alettiin juttelemaan kaikenlaista jonottaessamme ilmoittautumiseen. Todella mukavia tyyppejä, niin kuin lähes kaikki kenen kanssa olen tähän asti ollut jossain tekemisissä. En kyllä missään vaiheessa stressannut sitä, että tulenko tutustumaan uusiin tyyppeihin. Olen niin sosiaalinen, että en osais oikeen olla tutustumatta kehenkään :-D Tuntuu, että tässä vaiheessa tutustuu niin hyvin kaikkiin kun joka ikinen on yhtä paljon pihalla kaikesta, eikä kenenkään tarvitse nolostua jos ei tiedä jostain yhtään mitään.

Tänään puolestaan istuttiin auditoriossa muutama tunti ja kuunneltiin puuduttavaa luentoa kaiken maailman käytännönasioista sähköpostitunnuksista omien opintojen seuraamiseen. Ymmärrän kyllä näiden olevan tärkeitä juttuja, mutta harva pystyy omaksumaan niin paljoa tietoa yhteen aikaan ja varsinkin kun kerrotaan miljoona eri nettisivua ja tunnusta, on omaksuminen vielä vaikeampaa. Odotan innolla, että päästään puitua nämä alun pakolliset jutut läpi ja voidaan aloittaa kunnollinen opiskelu. Motivaatio on nimittäin (ainakin vielä) huipussaan! Aika hujauksessahan nämä pari päivää ovat menneet, kun on niin paljon kaikkea uutta. Pakko antaa vielä maininta koulumme ruualle, joka on ollut tähän asti todella hyvää ja maksaa 2,60e annokselta. Ei paha, ei paha!

Nyt olisi kerrottavaa vaikka millä mitalla, mutta taidetaan jättää jotain ensi kertaankin!

Ps. Vähän hirvittää kun näitä fuksibileitä on tulossa niin hirveesti, tänäänkin porukka on lähdössä jonnekin baariin.. Mihinköhän hullunmyllyyn tää mummo joutuu, kun bileitä pukkaa joka nurkan takana hehhee!

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Huomenna paluu koulunpenkille!

Pakko mainita mun mielikuvituksellisista otsikoista. Voisko näitä mitenkään harjoitella paremmiksi, ärr?

Tänään on ollut tietyllä tavalla tuttu fiilis- lämmin elokuinen päivä, ei mitään kummempaa tekemistä, vähän siivoilua, jäätelön ostamista ja käppäilyä ulkona ihan ylilämpimissä vetimissä. Tää päivä on tuonut mulle mieleen joka ikisen päivän juuri ennen koulujen alkamista joka syksy. Vuosi sitten syksyllä en aloittanut missään koulussa, vaan rutiinit jatkuivat vähän erilaisina ärrällä työskennellen. Huomenna kuitenkin on taas aika palata koulun penkille, minkälaiset on mun fiilikset tällä hetkellä? kne
Jos tän hetkisiä fiiliksiä (tappo dagen efterin lisäksi kröhöm..) pitäisi vähän avata, niin todella odottavaisin mielin aloitan huomenna uudessa koulussa. Mua ei jännitä ollenkaan, se vaihe on oikeastaan jäänyt kokonaan välistä kun tässä on ollut niin paljon kaikkea muuta ohjelmaa - ehkä ihan hyväkin niin. Toisaalta miksi pitäisi jännittää, kun ei yhtään tiedä mikä odottaa? Mua ei edes yhtään ahdista ajatus täysin vieraasta paikasta josta en tunne yhtä ainoata ihmistä, mulle se on lähinnä vaan tositosi positiivista. Mahdollisuus solmia lukuisia uusia ystävyyssuhteita ja nähdä erilaisia ihmisiä. Mahtavaa!
kne1
Mä en edes yhtään tiedä onko toi ala mulle se oikea juttu. Mulla ei ole oikeastaan mitään hajua mitä tuleman pitää. Päätin, että jos odotan palavaa liekkiä jotakin alaa kohtaan, se voi viedä enemmän vuosia kuin on tarve ja mä kaipaan koko ajan uusia virikkeitä ympärilleni. Kokeilemallahan se selviää, sopiiko joku juttu itselleen vai ei. Tässä sitä nyt kai hypätään pää edellä tuntemattomaan. Joskus mietittiin opon kanssa pitkän kaavan mukaan eri vaihtoehtoja joista olisin kiinnostunut. Kyllä tää kaupallinen ala oli jo silloin aika vahvasti esillä monien muiden joukossa. Ehkä se on ihan hyvä, ettei omista liian tarkkaa suunnitelmaa - jää enemmän mielenkiintoisia polkuja valittavaksi.

En olisi voinut kuvitella viettäväni toista välivuotta putkeen (vaikka olinkin jo totaalisesti varautunut siihen). Ihme kyllä: tuota kouluhommaa, säännöllisiä 'työaikoja' ja kirsikoina kakun päällä: bussikortin opiskelija-alennusta sekä kouluruokia on tullut oikeasti ihan hirveä ikävä! Varsinkin tota bussikortin alennusta. Katsoin mä meidän ensi viikon ruokalistaakin jo haha! Huomenna se taas alkaa, huhheijaa.

Oletteko te aloittaneet tänä syksynä uusissa opinahjoissa? Mites on lähteneet asiat rullailemaan? :)

perjantai 22. elokuuta 2014

Jos nyt minäkin..

hattu4hattu6hattu2hattu3hattuhattu7hattu1hattu5
...Alkaisin käyttää jotain päähinettä! Olen pitkään himoinnut tällaista lierihattua ja jotenkin olen aina kuitenkin arastellut sellaisen ostamista. Jo ensimmäisellä Lontoon reissullamme muistan ihailleeni näitä vielä Suomen muodissa aika uutena juttuna olleita huopahattuja. Seuraavaksi katselin niitä Amsterdamissa, mutta poikaystävän reaktio hattuun taisi olla sellainen, että aloin itsekin epäilemään sen ihanuutta. Suuri vaikuttaja siihen, etten ole tuollaista vielä koskaan päässyt ostamaan, on myös niiden yleinen kallis hinta. Useimmiten nämä hatut ovat saattaneet maksaa esimerkiksi 40 euroa, haloo ei tule kuuloonkaan! Nyt kuitenkin löysin näitä hennesiltä parinkympin hintaan ja syksyn edetessä uskon tämän pääsevän kovaan käyttöön :-)

Innostuttiin siskon kanssa kuvailemaan ja saatiin mielestäni kivoja kuvia aikaiseksi!

Mitä te olette mieltä tällaisista hatuista tai päähineistä yleensäkään? Itse olen ollut todella huono käyttämään niitä, mutta tästä tämä ylämäki ehkä alkaa!

torstai 21. elokuuta 2014

Aamupalapolitiikkaa

Hyvää torstaita kaikille! Ajattelin nyt kertoa teille suhteestani aamupalaan - voi kyllä, meillä on erittäin lämmin sellainen. Niin kauan kuin vaan jaksan muistaa on aamupala ollut mulle tärkeääkin tärkeämpi. En ole ikinä ymmärtänyt sitä, että joidenkin ihmisten ei tarvitse aamuisin syödä mitään, eikä monet edes pysty heti herättyään syömään yhtään mitään. Tottakai ihmisiä on erilaisia, mutta itselläni ruoka on mielessä heti ensimmäisenä kun silmät avaa hahah! Kouluaamuina täytyi syödä ihan hirveästi, että hädin tuskin jaksoi sinnitellä kello yhdentoista ruokatuntiin. Enkä nyt puhu yhdestä tai kahdesta hedelmästä, vaan esimerkiksi kahdesta kunnon aamupalaleivästä, isosta lautasellisesta puuroa, täyttävästä munakkaasta tai jostain muusta vastaavasta kunnollisesta. Niillä mä saan mahani täyteen!amu4amu2
Nykyään syön aamupalaa suhteellisen yksipuolisesti, mutta olen havainnut näiden kombojen tepsivän erittäin hyvin (eikä vaadi kauheasti aivotyötäkään juuri herättyä ja silmät vielä onnekkaasti ristissä):
- Neljän viljan kaurapuuroa (Lidlin on ylivoimaisesti parasta!), raejuustoa, pakastevadelmia
- Neljän viljan Kaurapuuroa, omenaviipaleita, raejuustoa
- Neljän viljan Kaurapuuroa, mustikkamehukeittoa, pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Herkkupäivinä saatan laittaa kaurapuuroon ison lusikallisen vadelmahilloa, namskis!

Ennen söin aamupalaksi mielellään pari palaa esimerkiksi ruisleipää hyvillä täytteillä. Leipä kuului oikeastaan jokapäiväiseen ruokavalioon. Nykyään en syö leipää kuin maksimissaan muutaman kerran viikossa, koska meillä ei ole vielä leivänpaahdinta hah! Tämä on ollut ihan hyvää vieroitusta, nimittäin ei-paahdettu leipä ei uppoa muhun läheskään hyvin kuin paahdettu. Ennen saatoin syödä leipää aika ajoin välipalaksi, nykyään korvaan sen esimerkiksi maitorahkalla ja/tai jollain hedelmällä/hedelmillä. Toisinaan kun tekeekin mieli leipää, laitan siihen päälle juustoa, leikettä, kurkkua, välillä salaattia, tomaattia tai avocadoa. Paahdettu jälkiuunipala avocadoviipaleilla on eräs parhaimmista asioista ruokataivaassa!
amu3
Olen huomannut ihan konkreettisesti sen, kuinka aamupalan syömättömyys vaikuttaa omalla kohdalla koko loppupäivän syönteihin. Välillä kun aamupalan syönti rajoittuu rahkapurkkiin ja hedelmään, on nälkä vaanimassa jo kahta kauheampana parin tunnin päästä. Sitten syödään hevosen annos, joka ei pidäkään nälkää loitolla kamalan kauaa. Sitten ollaan napostelemassa kaikkea pientä ennen kuin taas syödään jotain lämmintä - ja paljon. Illalla saattaa vielä vetäistä jotkut hiilaripommit ennen nukkumaanmenoa. Eli huonosti syöty aamupala kostautuu koko päivän nälän tunteella ja huonoilla valinnoilla! Nää siis tietysti omia kokemuksiani, kaikilla on omat tunteensa ja tarpeensa :-)
amu1
Välillä aamupalat eivät menekään niin rutiinien mukaan, vaan tykätään täyttää vatsaa croissantilla, myslillä ja jugurtilla, kananmunilla yms. Kuvituksena toimii viimeviikkoisen rauhallisen aamun ruokahetki. Lidlistä saa parhaat croissantin, varsinkin noi maalaiscroissantit on ihan parhaita!

Millaisia aamupaloja te tykkäätte syödä? Hyviä ja helppoja vinkkejä otetaan vastaan! Onko siellä ruudun takana ketään, kuka ei yksinkertaisesti voi edes ajatella ruokaa heti aamuisin?

Olisi kiva kuulla ajatuksia aiheesta, koska me kaikki ollaan erilaisia! :-)

tiistai 19. elokuuta 2014

Tutorial: Twisted braid

Hei! Olen nyt lähiaikoina alkanut kiinnittää enemmän huomiota erilaisiin kampauksiin ja olen halunnut kehittää myös omaa osaamistani niiden kanssa. Suurin osa kivoista kampauksista näyttää vaikeatekoisilta, mutta muutamia videoita youtubessa nähtyäni suurin osa onkin ihan helppoja myös tällaiselle ei-niin-ketterälle hiusten käsittelijälle. Tässä tulee mielestäni kiva ja helppo ohje rentoon lettiin, olkaa hyvät!
braid13braid12
1. Ensin jaetaan kaikki hiukset kahteen osaan ja kieritetään ne suhteellisen tiukoille patukoille. Kiertosuunnalla ei ole mitään väliä.
braid11
2. Työnnä sormi molempien patukoiden läpi noin puolesta välistä kieritettyä matkaa.
braid10
3. Kun sormi on vielä siinä keskellä, on hiukset helppo jakaa taas uudestaan kahteen osioon.
braid9
4. Sitten vain sama juttu!
braid8
5. Tuttua hommaa!
braid6braid5braid4
6. Hiustesi pituudesta riippuen, minulla muutaman kierroksen jälkeen, lopeta letti patukoiden tekemiseen ja sen jälkeen vaan ponnarilla kiinni.
braid3
7. Sen jälkeen on vuorossa letin avaus. Tässä vaiheessa voit itse päättää kuinka löysän ja rennon haluat letistäsi tehdä.
braid2braid
8. Valmista! Eikä tähänkään mene kuin ihan vaan pari minuuttia. Itse tykkään pitää hiuksia paljon kiinni ja nyt on tullut vaihe, kun en enää jaksaisi pitää aina vaan normaalia ponihäntää/nutturaa. Tämä letti on hyvä vaihtoehto tylsälle ponnarille, eikö vaan?

Nyt äkkiä vaan kokeilemaan! Haluaisitteko jatkossa nähdä enemmän opastuksia erilaisiin kampauksiin?