maanantai 28. huhtikuuta 2014

mielen ja kehon huoltoa

Moi ihanaiset! Haluun nyt puhua teille siitä, kuinka tärkeää on oikeasti kuunnella omaa kehoa ja sen toiveita. Mulla on nimittäin lähiaikoina entistä paremmin selkeytynyt se, kuinka kaikki se päättäväisyys ja tahto ei välttämättä riitä, jos kroppa ei ole valmis työskentelemään. Mulla on nyt ollut jotenkin erityisen rankat pari viikkoa, kevätväsymystäkö, enkä ole jaksanut pahemmin tehdä mitään liikunnallista. Tai no olenhan mä, mutta en ihan samalla kaavalla kuin ennen.gg2 gg4 gg1 gg
Väsymys on ollut osa jokaista päivää ja monena päivänä oon esimerkiksi ottanut salikamat töihin mukaan ja ollut tosi päättäväinen sinne menon suhteen, "Tänään todellakin meen salille". Työpäivän päätyttyä oon täysin poikki, mieli saattaa olla maassa ja kroppa tuntuu olevan vielä talvilevolla näin pari kuukautta jatkoajalla. Oon ollut niin poikki, että oon nähnyt fiksummaksi vaihtoehdoksi mennä kotiin lepäämään ja keräämään voimia seuraavaa päivää varten. Vaikka yleensä saan salilta tosi paljon energiaa, nää on vaan olleet sellaisia kertoja, että energia ei vaan yksinkertaisesti riitä.

Noh, vähän huonoa omaatuntoakin siitä on ehditty potemaan, kun tavotteet vähän lipsuu ja näin. Mutta tiedättekö mitä? Mä olen taas löytänyt palavan intohimon juoksemiseen ja metsässä tallusteluun! Se on niin rentouttavaa, mieli lepää joka kerta kun pääsen lenkkipoluille. Se on ollut nyt mun tapa irtautua arjesta, saada kunnon hiki päälle. Täällä meidän lähellä on pururata, jossa on eräs todella korkea ja jyrkkä 'offroad'- mäki. Oon nyt viikon sisällä käynyt siellä kolme kertaa, kerran kävellen ja kaksi kertaa juosten, ja aina kun sinne pääsee, olo on tosi levollinen. Sitä fiilistä ei voi kuvailla. Mieli lepää ja kroppa on rentoutunut. Tää on sitä rentoutumista, just mulle.

Tällä hetkellä ei siis niinkään sali kiinnosta - vaikkakin yritän saada siellä käymisen rytmin taas jollekin tolalle, mutta mä oon tosi iloinen huomatessani, että kun oon löytänyt oikeanlaisen rentoutumistavan, mun kroppa jaksaa ihan eri tavalla. Suosittelen kaikille luonnossa liikkumista - tunkkainen kuntosalin ilma, juoksumatto ja kolisevat painot häviää kuus nolla raittiille ulkoilmalle! IMG_0368

Mitä arjen rentoutumisretriittejä teiltä löytyy? 

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

You only live once, but if you do it right, once is enough


1/ Päätin piristää huoneen ilmettä keräämällä pöydälle kimpun klassisia valkovuokkoja. Ne ei petä koskaan! Kevään tullen on muutenkin ihana koristaa sisustusta kukkasin, ne tuo niin paljon lisäilmettä. 2/ Perjantaista asua, kun oltiin lähdössä murun kanssa stadiin syöpöttelemään 3/... Ja samaisen päivän pärstälukemat! 4/ Mentiin syömään Morrison'siin (niin kuin aina) ja sieltä saa kyllä eittämättä stadin parhaat burgerit! Toi on ollut mun lempiravintola jo monta vuotta, sieltä saa kyllä niin hyvää ruokaa että. Leikkeet, pihvit, hampparit, salaatit.. Jokaiselle jotain!

1/ Kaunis lauttasaari, nappailin kuvia bussimatkalla 2/ Eilen lähdettiin Heidin kanssa viihteelle Vantaan villiin yöelämään (..) ja oli kyllä tosi hauska ilta! Mummo lähti kuitenkin ajoissa kotiin, ettei kuitenkaan ihan pilkkuun asti oltu paikan päällä :-D 3/ Lisää selfieitä! 4/ Mulla on ollu yks paskimmista viikoista ikinä. Torstai oli kaikista pahin ja kun pääsin vihdoin töistä kotiin, tein itselleni iiiison annoksen pasta bolognesea. Hyvä ruoka, hitusen parempi mieli!

1/ Kevään ensimmäiset auringonotot! Aurinkorasvailusta huolimatta, mun rinnus tais vähän punottaa ton jälkeen kuin myös kasvot kihelmöivät loppupäivän.. 2/ Perjantain asua kokonaisuudessaan. Tykkäsin tästä itse tosi paljon! 3/ Hölmö dogi makoili tolla tavalla mun sängyn alla. Usein se menee omaan koloonsa tonne sängyn alle, mutta tällä kertaa se jäi puolitiehen :-D

1/ Tää on saanu paljon rakkautta multa kun ollaan vietetty paljon aikaa yhdessä tänä viikonloppuna <3 2/ Lisää bussimatkan maisemia.. 3/ Tällä viikolla on salireissut jääneet yhteen vaivaiseen kertaan, mutta juoksemassa oon käynyt kaksi kertaa. Ihanaa, kun pururadat ovat sulia, ilmat ovat suosineet ja juokseminen alkaa taas maistua entiseen tapaansa!

Eilisen jäljeltä vielä ryydyttää aika paljon, joten nyt taidan vaan mennä pikkuhiljaa jo iltapuuhille ja siitä sitten ajoissa nukkumaan. Toivon, että ensi viikosta tulisi onnistuneempi kuin edellisestä. Omalla asenteella voi vaikuttaa jo todella paljon, yritän pitää sen mielessä :-)

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Matkavideooooo!

Helloooou evribadi! Ollaan vihdoin saatu koottua meidän matkavideot yhteen pätkään ja editoitu se mieleiseksi - tässä se tulee! Ihan helppoa se ei ollut ja se vaati monta tuntia kärsivällisyyttä, mutta ainahan lopussa kiitos seisoo :-D

Muuttakaa videon laatu parhaaksi mahdolliseksi!


Mitä tykkäätte? :-)

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Friday, happy day

Passion Pit/Sleepyhead
Clean Bandit/Rather Be
Sia/Elastic Heart (feat. The Weeknd and Diplo)
pu1 Jamie Cullum/Don't Stop The Music
Fergie/A Little Party Never Killed Nobody
pu Rihanna/What Now

Ron Pope/A Drop In The Ocean


Hyvää viikonloppua kaikille! Tässä muutama biisi jotka soi mulla nyt non-stopilla, jospa tekin saisitte vähän musiikki-inspiraatiota. Viikonloppu menee ton yhden karvakasan kanssa kotona hengaillessa, muutamia asioita hoidellen ja kavereita nähden. Nyt kuitenkin alan laittautumaan kun kohta puoliin pitäis lähteä Helsinkiin murun kanssa raflailemaan. Moikka :-)!

torstai 24. huhtikuuta 2014

Brighton Pier

I'm feelin' electric tonight 
Cruising down the coast goin' 'bout 99 
Got my bad baby by my heavenly side 
I know if I go, I'll die happy tonight pier3 pier pier2 pier4 pier6 pier1 pier5
We miss you, Brighton. I miss you, freedom.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

A little party never killed nobody

hena hena2 hena3
takki H&M/ bleiseri Zara/ paita Gina Tricot/ farkut Zara/ kengät DinSko/ laukku Longchamp/aurinkolasit vintagea
hena6 hena8 hena5 hena10 hena7
Heippa hei ja ihanaa viikon alkua kaikille! Tässä pieni kuvapläjäys lauantailta, kun oltiin juhlimassa Henrietan 20-vuotis synttäreitä. Päivänsankari oli ihan omin kätösin leiponut vaikka mitä ihanaa pientä purtavaa, eikä juomapuoltakaan oltu unohdettu. Istuskeltiin iltaa hyvällä porukalla - naurettiin paljon, vaihdettiin kuulumisia, otettiin valokuvia ja tietysti syötiin mahamme täyteen herkullisia ruokia. Lopulta tuli muiden aika lähteä baariin ja minä lähdin kiltisti kotiin odottamaan seuraavan päivän työvuoroa. Oli ihan super hauska ilta, vaikka omalta osaltani loppuikin hieman lyhyeen!

Illanvieton asuksi valitsin Lontoosta ostamani Zaran bleiserin, jota en ole vielä juuri päässyt käyttämään. Tykkään siitä todella paljon! Päällysvaatteksi nappasin uuden Hennesiltä ostamani takin - sekin on silkkaa rakkautta ensisilmäyksellä. Mua ei haittaa nää lämpimät kelit, mutta välillä sais tulla vielä viileämpiäkin ilmoja, että saisin käyttää sitä vielä :-) Mitä te tykkäätte asusta?

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

The sun is new each day

aamun3aamun4aamun1 aamun2aamun
Nukuin yöni äärettömän huonosti - sain unta huonolta ololtani vasta kahden aikoihin ja silti heräsin jo kahdeksalta. Teki mieli vaan hautautua peittoihin koko päiväksi, olla tekemättä mitään. Päätin kuitenkin nousta ajoissa, heitin lenkkikamat niskaan ja lähdin virkistävälle aamukävelylle. Pärjäsin pelkällä hupparilla, kuuntelin hyvää musiikkia. Vaikka väsytti törkeästi, tunne oli ihana. Lenkin lomassa kävin huoltoasemalla ostamassa brunssitarvikkeita. Kotiin tultuani aloin valmistamaan banskulettuja, leikkaamaan hedelmiä, keittämään kahvia. Pikkuhiljaa sain valmistettua pienen brunssin itselleni ja siskopuolelle. Tuli ihana fiilis, voiko tänään mennä mikään pieleen?

Välillä vaan päätän aamulla, että tänään tulee hyvä päivä. Tänään on yksi niistä päivistä.

Ihanaa sunnuntaita kaikille! 

perjantai 18. huhtikuuta 2014

perjantain treenailut

Joku heitti eilen kommentin jossa toivoi lisää treenipostauksia joten ajattelin heti ryhtyä tuumasta toimeen ja pyysin treenikamua ottamaan musta muutamia kuvia tänpäiväsen treenin aikana. Mentiin Heinin kanssa treenaamaan selkää ja tosi hyvä treenihän siitä tuli! Piti tehdä vielä hauistakin, mutta lopuks oli puhti niin vähissä ettei muutamaa sarjaa enempää jaksettu hauista tehdä. No mutta, selkä tuli ainakin rääkättyä hyvin ;-)
IMG_0168
Mun lemppariliikkeet selälle on ylä- sekä alatalja ja tänään tehtiin myös maastavetoa, jonka kanssa oon ollut aika arka. Mulla on niin huono puristusvoima käsissä, että en ole oikein saanut liikettä kunnolla selälle, kun keskittyminen menee niin paljon tangon ylhäällä pitämiseen. Nyt kuitenkin käytettiin Heinin apunauhoja, jotka auttaa tangon kiinnipitämisessä. Ja kyllä vaan helpotti elämää ihan hullun lailla.
IMG_0158 IMG_0152
Tehtiin maastavetoa tällaisilla sarjoilla:
1. kierros: 20kg+20kg x12
2. kierros: 20kg+30kg x10
3. kierros: 20kg+32,5kg x10
4. kierros: 20kg+ 40kg x8-10

Kyllä meni hyvin perille, selkä kiittää.

Olen muuten ruvennut kirjoittamaan treenit ylös, kaikki toistot ja painot millä oon tehnyt. Tuntuu, että sillä tavalla saa treeneistä vielä enemmän irti kun kirjoittaa konkreettiset tulokset ylös. Niistä on sitten helppo jatkaa seuraavalla kerralla ja kehityksenkin huomaa helpommin. Suosittelen kokeilemaan!
mave1 IMG_0167
Iloisena treenin jälkeen, kun aurinko paistaa, jalassa uudet töppöset, laukusta löytyi lempparirahkaa ja perjantaikin vielä! Ai caramba, elämä maistuu hyvälle :)

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Lewes, United Kingdom

Tiedossa kilometripostaus meidän Lewes- kylän vierailusta! Lähdettiin tuonne siis ensimmäisenä kunnollisena päivänä Brightonissa, bussilla hurautettiin alle kahdessakymmenessä minuutissa. Voi tuota ihanaa englantilaista kylää, niin suloinen se oli. Täynnä pieniä katuja, putiikkeja, paikallisia, brittiaksenttia, auringonpaistetta.. Ehkä pari turistiakin käveli vastaan, hekin tosin kaikki englantilaisia. lewes8 lewes10 lewes9 Perus turisti töllöttelyä meidän asuinalueella Brightonissa...
lewes25 lewes23 lewes7lewes6 Heti kylään päästyämme istahdettiin söpöön ja pieneen kahvilaan nauttimaan vähän aamiaista - syötiin super herkulliset bagelit ja croissantit. Niillä lähti päivä mainiosti käyntiin!
lewes22 lewes20 lewes5 lewes21 lewes19 Kujia kierrellessämme törmättiin hyvinkin pian tällaiseen maailman söpöimpään karkki/tilpehöörikauppaan. Voi miten ihanaa, niin paljon värejä, herkullisen näköisiä juttuja ja kaiken kruunasi hyllystä löytyvä Fazerin salmiakkisuklaa! Ei meinattu aluksi uskoa silmiä kun nähtiin tuota myynnissä :-D
lewes15 lewes16 lewes3 lewes lewes4 lewes17 lewes12 lewes2 lewes11 lewes13 lewes14
Koko päivä meni oikeastaan vaan kävellessä ympäri kylää, valokuvia ja videoita ottaen sekä ihan vaan fiilistellen. Tämäkin reissu olisi varmasti jäänyt kokematta ilman paikallisten suosituksia, saatiin nimittäin vinkki Lewesistä Kiiralta jonka luona asuimme. Nää tuttavat on kyllä kullan arvoisia :-)

Huh huh, jaksoiko joku lukea loppuun asti?